Modus förvärvar Askims Pump & Maskinteknik

Askims Pump har sedan starten för mer än 30 år sedan levererat service, installation och försäljning av pumpar. Företaget bedriver sin verksamhet i Askim och servar de flesta på marknaden förekommande industri-, läns- och avloppspumpar. Omsättningen 2020 var ca 20 miljoner och bolaget har 9 anställda.

Med vår långa erfarenhet och grundmurade ansvarskänsla står vi stadigt i den svenska pumpbranschen säger Bengt Ahlberg och Lars Johansson som nu beslutat sig för att sälja bolaget. För att få en stabil och trygg övergång till den nya ledningen kommer båda stanna i bolaget till och med juni 2023.
Bakom Modus står Jonas Lindqvist och Stefan Ström som båda har lång erfarenhet av service och installationer inom kommunal och industriell vattenbehandling.
Jonas kommer närmast från ProMinent Doserteknik där han som försäljningschef ansvarat för försäljningen av utrustning för kemikaliehantering och vattenrening.

”Även om jag ännu inte behärskar alla de pumptyper vi nu jobbar med, så har jag lång erfarenhet av branschen och en gedigen förståelse för kundernas behov av snabb och tillförlitlig service. Askim Pump & Maskinteknik har ett gott rykte om sig att arbeta med kompetens och hög kvalité och den inställningen stämmer till fullo in på mitt sätt att arbeta. Det är min övertygelse att jag skall bidra till att vi även fortsättsättningsvis skall vara en trygg partner inom pumpservice, men också kunna ta med min kompetens och erfarenhet för att utveckla företaget”, säger Jonas.

Stefan Ström som också har en historik från ProMinent jobbar idag som VD på Pumpteknik.
”Jag kommer sitta i styrelsen men inte vara inblandad i den dagliga verksamheten. Pumpteknik behöver hjälp med extern service, så där finns synergier att hämta. För övrigt tror jag det är väldigt viktigt att Askims Pump och Maskinteknik fortsätter att vara ett fristående pumpserviceföretag utan koppling till någon pumpleverantör och i den frågan är det Jonas som till 100% avgör vilka affärer bolaget skall bedriva”, säger Stefan.

Ladda ner pressreleasen Modus förvärvar Askims Pump.


Nyheter


Lyckat års- och vårmöte!

Mötet inleddes med en imponerande serie av arbetsgruppsmöten, där våra medlemmar fick en möjlighet att engagera sig i viktiga frågor

Grundkurs i pumpteknik

Ett stort tack till alla deltagare som delade med sig av sin entusiasm och kunskap under dessa intensiva dagar! Ert

Byt, reparera, optimera eller komplettera din pump!

  Visste du att: Pumpar står för 10 % av världens totala elförbrukning Det finns bokstavligt talat miljoner pumpar i

Kravet för diplomering av tekniker har höjts!

För att bli diplomerad genom den ”alternativa” vägen som diplomerad tekniker så innebär det att teknikern måste genomföra en kunskapskontroll.